Erfenis Mediation

We hebben ruzie over de erfenis, hoe kunnen we dit samen oplossen?

Vragen die regelmatig gesteld worden tijdens de erfenis mediation zijn:

– Dus zonder ieders toestemming, geen verdeling van de erfenis?

– Als verzorger woon ik nog steeds in het ouderlijke huis en nu?

– Hoe gaan we dan de erfenis verdelen?

– Herkenning: wie staat er aan mijn kant?

– Erkenning: weet je wel wat ik allemaal voor onze ouder(s) gedaan heb?

– Kan mediation de ruzie over familie erfenis oplossen?

Erven is afrekenen

Erven is vaak afrekenen, de laatste kans om een en ander recht te trekken vaak gepaard met de nodige confrontaties, waarbij zelfs de koude kant het nodige te zeggen heeft. Dat is niet altijd makkelijk, want alles hangt samen met overlijden, verdriet en met familieverhoudingen. Maar als jullie er echt niet meer met elkaar uitkomen en dan gaan wij aan het werk als mediators. Wij herstellen de balans aan tafel en vragen naar ieders wensen, dan inventariseren wij die en proberen een zo goed mogelijk oplossing vinden voor iedereen.

Erven is puur emotie met grote consequenties

Omdat je hogere eisen stelt aan je familie, dan aan wie dan ook, is de kans dat je teleurgesteld raakt ook vele malen groter. Familie heeft hiërarchie: ben je ouder (belangrijker) of de jongste (de baby) en je denkt elkaar door en door te kennen…  Toch zou je vanuit deze positie ook weer een goede familieband kunnen opbouwen, want tijdens onze mediation leer je weer naar elkaar te luisteren en worden er nuanceringen in het verhaal aangebracht.

Vragen over Erfenis Mediation? Contact Eric Ebben voor een afspraak

Ik streef naar wederzijdse begrip, waardoor cliënten er samen in slagen samen het conflict op te lossen. Heeft u een vraag over nalatenschappen? Of advies? Neem vrijblijvend contact op met Eric Ebben via het contactformulier op deze website, mail via eric@familymatter.nl of bel: 0251-657000.